Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

06 липня 2018 р.

Олександр Шевченко: «гроші на будівництво доріг осідають у кишенях чиновників»

Українські дороги перебувають у жахливому стані, адже кошти, які держава виділяє на їхнє будівництво, осідають у кишенях чиновників. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко.

Парламентар зазначив, що сьогодні в Україні існує майже 120 тисяч кілометрів місцевих доріг і 47 тисяч кілометрів доріг державного значення. На відбудову всіх автошляхів необхідно близько 1,5 трильйона гривень. «Це космічна цифра, яка, напевно, більша за бюджет країни. Темпи та якість відбудови не відповідають світовим нормам якості й фінансування. Більшу частину грошей витрачають на будівництво неякісних доріг або ж вони просто пропадають у кишенях чиновників», – зауважив Олександр Шевченко.

За словами парламентаря, будівництво доріг затягується й через відсутність стратегії розвитку регіонів. Цьогоріч місцеві бюджети отримали на спорудження шляхів близько 11 мільярдів гривень. Зазвичай ці кошти розподіляють між населеними пунктами у ручному режимі, а не за принципом доцільності.

«Як правило, місцеві чиновники «розмазують» ці гроші по ямах, будують по 50 метрів дороги в тому населеному пункті, де живе кум, сват, брат або за політичними мотивами», – підкреслив Олександр Шевченко.

На думку укропівця, держава має спрямовувати кошти передусім на будівництво магістральних доріг, які сполучають області й райони, адже саме вони є основою української економіки. Крім того, компанії, які займаються будівництвом автошляхів, повинні нести відповідальність і за їхню експлуатацію. Підрядники мають давати гарантії на використання покриття та ремонтувати його у разі потреби.

Інші новини