Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

20 травня 2016 р.

Розпочато капітальний ремонт дороги державного значення у селі Яблуниця

Розпочато роботи з капітального ремонту дороги державного значення Львів - Мукачево. Ділянку від початку села Яблуниця і до кордону з Закарпаттям планують відремонтувати у рекордні терміни.

За умови сприятливої погоди, планують за 10 днів вже завершити роботи щодо капітального ремонту дорожнього полотна.

Тендер на його ремонт виграла компанія "ПБС", на рахунку якої - дорога з Івано-Франківська на Львів, Набережна в Івано-Франківську та чимало доріг побудованих у високогірних районах.

Фахівці фірми "ПБС", що сформувала нові стандарти сучасного якісного ремонту й будівництва доріг, дають гарантію: результат їхньої роботи справно служитиме не менше десятка років. Наразі ведуть підготовчі роботи з регенерації основи за кращою в країні технологією з її укріплення. На ділянці працюють близько 10 одиниць техніки та 20 працівників. Однак рух транспорту, як розповідає виконроб фірми "ПБС" Юрій Побігушка, попри активну роботу, не перекриватимуть: "На цій ділянці дороги досить хороший трафік, машини їдуть постійно. Ми працюємо таким чином, щоб одна полоса була вільна для проходження автомобілів і це не створювало незручностей".

Напевне найбільше ремонту дороги тішиться сільський голова Яблуниці Роман Павлечко, адже для села наявність ідеальної дороги – це можливість подальшого розвитку та процвітання!

"Коли була краща дорога - то більше їхало автомобілів через Яблуницю, тому що це є траса Н-09 національного значення. А стала гірша дорога - почали їхати через Межигірський перевал. Для нас це відчутно, адже і переночувати зупиняються, і поїсти… Для нашого села надзвичайно важливо мати хорошу дорогу", - наголошує Р. Павлечко.

Як і решта вітчизняних доріг, ця раніше зазнавала частих, але неефективних ямкових ремонтів, наслідки яких зникали після кожної зими разом зі снігом. Виділення коштів на ремонт із фонду регіонального розвитку за умови співфінансування з місцевих бюджетів домігся народний депутат Олександр Шевченко.

"Дуже важливо, що відбувається співпраця депутатів усіх рівнів. Є розуміння подальшого розвитку, адже без доріг країна як без артерій організм. Звичайно, що ця ділянка не вирішить усіх проблем, тому що до Яремче, Татарова, Микуличина треба доїхати, але - добрий початок", - наголошує Микола Палійчук депутат обласної ради (Українське Об'єднання Патріотів УКРОП).

Наразі плідна депутатська співпраця триває, адже її мета - сполучити якісними шляхами всі населені пункти краю, що мають туристичний потенціал.

Інші новини