Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

Nov. 23, 2017

Вулиця Біла в Івано-Франківську готова для проїзду

Якісно і швидко. Працівники фірми «ПБС» завершили ремонтні роботи на вулиці Білій. Тепер вона повністю готова для проїзду. 2200 кв. м. дорожнього полотна в ідеальному стані, адже підрядник попрацював на совість: було повністю знято й вивезено непридатний грунт, влаштовано нові шари основи із щебеню фракції 40х70 мм та піщано-щебеневої суміші з додаванням цементу, а потім вирівнюючий шар асфальтобетону середньою товщиною 3 см і верхній шар 5 см. 

«Проїзна частина вулиці була в жахливому стані. Її складність в тому, що майже не було дорожньої основи. Крім того, існуючий грунт сильно перезволожений. Тут постійно були калюжі, вода стояла скрізь. Проїхатися нею було вкрай складно», - скаржаться підрядники. 

Проблем додали несправні мережі. Незадовільний стан водопровідних труб і їхнє латання затримували роботу. Старе, перезволожене, дорожнє покриття не годилось для повторного використання, тож його довелось просто замінити новим. Використання шару основи із суміші М-40 спочатку не було передбачено у проекті. Втім, фахівці ПБСпереконали замовника все ж таки укріпити шар основи мінеральним в’яжучим. «Ми переконали генерального проектувальника, що для покращення фізико-механічних властивостей дорожнього одягу необхідно підсилити покриття цементом, тому що тут слабка основа. Так дорожній одяг прослужить значно довше», - каже інженер виробничо-технічного відділу Анатолій Махновець.

Крім того, у «ПБС» подбали ще й про естетичний вигляд вулиці – влаштували 85 кв. м. бруківки і 45 нових бордюрів. Також відремонтували дощеприймальні колодязі. На черзі – заміна оглядових колодязів. Також буде встановлено 5 дорожніх знаків і нанесено дорожню розмітку.

Нагадаємо, що за результатами аукціону, фірма «ПБС» виграла тендер, запропонувавши найнижчу ціну на ремонт вул. Білої – 1 200 000 грн. На конкурс подалося 3 фірми. Різниця у вартості, яку запропонував переможець і другою сходинкою склала понад 212 000 грн.

Other news