Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

25 листопада 2014 р.

У Івано-Франківську вул.Набережну на всю довжину можуть відкрити на початку грудня

25 листопада, вранці нарешті був відкритий рух автотранспорту на ділянці від вулиці Берегової до вулиці Левицького.

Нагадаємо, що минулого тижня йшлося про відкриття цієї ділянки дороги ще минулої п’ятниці. Кореспондент «Фіртки» поспілкувався з представниками фірми «ПБС», яка проводить ремонтні роботи на вулиці Набережній.

«Що стосується дорожнього полотна, то дорогу можна було відкрити і в п’ятницю, але ДАІ підійшла дуже скрупульозно до питання дотримання безпеки на дорозі», - розповіли в фірмі «ПБС». Зокрема в приписі ДАІ була вимога встановити знаки, що позначають пішохідні переходи, знаки, які обмежують швидкість руху транспорту до 30 кілометрів на годину (через те, що дорога ще не введена в експлуатацію, а відкривається лише по «тимчасовій схемі»), а також знаки про проведення ремонтних робіт.

Крім того, ДАІ зобов’язала включити світлофор на перехресті з вулицею Флотською. Також ДАІ вирішила облаштувати додатковий пішохідний перехід навпроти церкви, яка є на вулиці Набережній.

«Виконання припису зайняло певний час, адже необхідно було нанести розмітку, замовити виготовлення знаків, встановити їх…, - тому відкриття вказаних ділянок дороги і змушені були відкласти на 3 дні», - розповідають в «ПБС».

Для дотримання всіх норм безпеки спільним рішенням УКБ області та фірми «ПБС», було прийняте рішення щодо відкриття дороги лише після виконання всіх засобів безпеки: «Набережна – це вулиця по якій гуляють діти, вигулюють собак… А ділянки, які ми відкриваємо, хоча роботи і не завершені, це вже дорога досить доброї якості. Ще раніше наші охоронці пропускали автомобілі водіїв, які проживають на Набережній,щоб не створювати мешканцям дискомфорту, і днями стався випадок, що один з водіїв розігнався так, що не зміг загальмувати і врізався в бетонну огорожу – наш охоронець ледве встиг відскочити. Виглядало так, що водій був нетверезим. Це стало ще одним знаком, аргументом для нас щодо скрупульозного дотримання всіх норм безпеки».

Звичний швидкісний режим буде впроваджений на Набережній лише після введення дороги в експлуатацію, коли буде залитий верхній гідроізоляційний шар стирання – «сларісіл» (його можна заливати лише при температурі, вищій 15 радусів С), коли буде нанесена якісна розмітка, встановлені «лежачі поліцейські».

А вже зараз фірма «ПБС», вже як власну ініціативу, планує забезпечити у вечірній та нічний час підсвітку всіх пішохідних переходів. Щодо перспективи відкриття всієї дороги, то на останній ділянці дороги вже встановлено дорожню основу з гранітного щебеню та цементу, до кінця дня вівторка буде завершене укладання крупнозернистого асфальту.

На укладання дрібнозернистого асфальту необхідно два дні на підготовчі роботи і 5 днів на укладання останнього шару асфальту. Тобто на 2-3 грудня дорога може бути відкрита в тимчасовому режимі до проїзду автотранспорту. «Єдине, що може завадити планам – це несприятливі  погодні умови і недостатнє фінансування», - розповідають в «ПБС».

Інші новини