Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

18 грудня 2014 р.

У Івано-Франківську вул.Набережна офіційно відкрита для проїзду автотранспорту

В Івано-Франківську вулиця Набережна офіційно відкрита для проїзду автотранспорту. Сьогодні дорогу на вулиці Набережній відкрили для проїзду автомобілів. Вона ще не завершена остаточно, проте, її експлуатація вже сьогодні, не вплине на якість у майбутньому.

Нагадаємо, що капітальний ремонт вулиці було розпочато в останні дні вересня цього року. Він передбачає в собі два етапи ремонтних робіт – відновлення основних шарів дорожнього полотна у 2014 році та укладання захисного шару сларісілу з одночасним облаштуванням тротуарів навесні 2015 року. До завершення всіх необхідних робіт швидкість руху автотранспорту на ній не мала б перевищувати 30 км/год., а також до здачі дороги в експлуатацію мінімізовано проїзд вантажівок вагою понад 40 т. До здачі в експлуатацію утримувати дорожнє покриття в належному стані буде фірма «ПБС», яка і робила ремонт дорожнього покриття. До речі, фірма вже чистила дорогу після першого снігопаду.

Як зазначив в коментарі голова ІФОДА Олег Гончарук, він задоволений якістю і темпами проведення ремонту.

«Зроблений великий об'єм роботи, хоча і повністю ремонт не закінчений. Весною завершимо, - каже очільник області. - Найближчим часом всі корегування, які потрібно внести в проект - будуть внесені. Зокрема і по велодоріжці. Всі побажання будуть враховані». Відомо, що кілька днів тому підприємство-генпідрядник «ТрейдЗахідБуд» розпочало прокладати тротуар з бруківки в тому місці де уточненим ескізним проектом повинна бути велодоріжка, про що писала «Фіртка». На відкриття Набережної прийшли і активісти велоспільноти, які хотіли почути «офіційну» позицію влади щодо велодоріжки.

Народний депутат України Олександр Шевченко зауважив, що обіцяна велодоріжка таки буде. 

«Навіть якщо мені доведеться сісти на бульдозер - я це зроблю. Я недоторканий і можу демонтовувати ті тротуари з бруківки в тому місці, де повинні бути велодоріжки...», - пожартував нардеп. За його словами, якщо «привести в порядок» наших чиновників і змусити їх бути чесними і прозорими, що сьогодні не відбувається в Івано-Франківську, не треба буде шукати жодних запозичень на ремонти доріг.

«Думаю нам можна буде згенерувати достатню суму коштів, в тому числі завдяки децентралізаційним процесам», — сказав Шевченко.

Відкриття Набережної неабияк втішило водіїв. «Тепер можна не заїжджати в центр і спокійно з 10-15 хвилин без пробок об'їжджати місто, - розповідає водій Іван Варциновський. - Це великий плюс, що вулицю зробили. Я, чесно, думав, що не зроблять, що це тільки перед виборами».

Інші новини