Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

22 березня 2018 р.

На Косівщині цьогоріч відновлять важливі дороги та мости

ХХ сесія Івано-Франківської обласної ради затвердила перелік ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення у населених пунктах Івано-Франківської області на 2018-20 роки. За лобіювання депутата-укропівця, до цього списку увійшли і такі шляхи, як Яблунів-Делятин, Яблунів-Космач та Пістинь-Космач. Це дороги, які з`єднають головні центри Гуцульщини між собою та з міжнародною автомобільною артерією.

«Основна проблема Косівщини, як і всіх гірських регіонів, - погані дороги. Чи то радше напрямки. Бо ці шляхи не ремонтували останні два десятки років. До прикладу, Яблунів і Делятин сполучає шлях, який востаннє ремонтували ще на початку 90-х. Або ж Косів-Кути, до відновлення якої за історію незалежності чиновники не брались жодного разу», - сказав Дмитро Сіреджук.

Тому, зазначив укропівець, одним із пріоритетних завдань його депутатської діяльності стало вирішення дорожньої проблеми на окрузі.

«Вперше в історії України ми подали на тендер дорогу не державного, а обласного значення. Це трохи більше 30-ти кілометрів шляху Яблунів-Делятин. До слова, коли я підняв це питання, ніхто не вірив у його реалізацію. Мені казали: державні дороги не ремонтують, а тут місцева. За неї, мовляв, ніхто не візьметься. Але знайшлись ті, хто не тільки взявся, але й робить усе на найвищому рівні. Мені допоміг близький друг – нардеп Олександр Шевченко. І буковелівська фірма ПБС виграла тендер та взялась за косівські дороги» - каже Дмитро Сіреджук.

«Основна дорога місцевого значення нашого ОТГ – це Яблунів-Делятин, вона має протяжність по нашій ОТГ майже 20 км. Тендер на ремонт виграла буковелівська компанія ПБС. Однак фінансування не було. Та навіть попри це, показово, без коштів, фірма проклала кілометр покриття. Якщо би не воно, я не знаю, як би ми перезимували. Це центр Яблунова. І там були ями по коліна. Маю надію, що цього року ПБС завершить розпочате», - каже голова Яблунівської ОТГ Зеновій Томащук.

«Ситуація із фінансуванням справді не найкраща. Минулого року я за власні кошти закупив дві машини асфальту. І люди самотужки полатали центральну вулицю у селищі Кутах», - розповідає укропівець Дмитро Сіреджук.

Ще одна дорога, важлива для мешканців Косівщини, - Яблунів-Космач.

«Яблунів - Космач – з’єднує дві ОТГ. Років з 10 тому там робили косметичний ремонт. Проте, від нього вже нічого не залишилось», - розповідає голова Яблунівської ОТГ Зеновій Томащук. Така ж ситуація із дорогою Пістинь-Космач.

«У нас тотальне бездоріжжя. Ями, вибоїни, і тільки місцями асфальт. Сподіваюсь, найближчим часом усе зміниться», - сказав заступник голови Космацької ОТГ Іван Лесюк.

Також цього року на Косівщині планують відремонтувати два мости. Переправу між Косовом та Верховиною у 2008 році забрала повінь. Тоді ж спорудили тимчасовий міст. І заклали опори для нового. Та далі справа не пішла. Ще минулого року на запрошення  Дмитра Сіреджука, міст оглянув народний депутат України Олександр Шевченко та голова САД області Василь Буджак.

«Міст на косівській об’їзній дійсно у жалюгідному стані. Я робитиму усе, аби найближчими роками було зведено новий. Також плануємо відремонтувати переправу у селі Стопчатів на межі із Яблуновом», - сказав укропівець Дмитро Сіреджук.

Інші новини