Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

16 грудня 2018 р.

Через пориви вітру на дорогах утворюються перемети

16 грудня. Проїзд дорогами державного та місцевого значень, які є в експлуатаційному утриманні буковельської фірми «ПБС» забезпечений. Уночі падав сильний сніг, тому снігоочисна техніка працювала безперервно.  Через швидке наростання шару снігу машини не зупиняли. На ранок снігопад припинився, але почався вітер.

«Через північно-східний вітер на дорогах утворюються перемети. Особливо часто дорогу перемітає на Надвірнянщині та Коломийщині. Після нічної зміни до роботи приступили інші водії – і знову працюємо. Доводиться постійно зчищати снігову кашу та стежити, щоб не утворювалась ожеледиця», - розповідають у «ПБС».

 Переважно у Надвірнянському районі випадає найбільша кількість опадів порівняно з їх нормами  на всій території України, Зокрема, від рясного снігу найчастіше потерпає місто Надвірна та околиці. 
«Очевидно Надвірнянський район розташований у такій кліматичній зоні. Ми постійно моніторимо стан доріг, кількість опадів на кожній дільниці, і Надвірна завжди в лідерах. Тому цьому району приділяється більше уваги, і навіть працює більше техніки», - говорить начальник Надвірнянської дільниці ТОВ «ПБС» Андрій Андрусяк. 

До слова, перемети у Надвірнянському районі теж є, зокрема на ділянці між селами Гвізд – Старуня. Також водіям слід бути обачними на ділянці шляху, що пролягає від Старуні до Лисця (Богородчанський район): вітер змітає сніг з поля прямо на дороги.

Інші новини