Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

28 вересня 2014 р.

Олександр Шевченко про ремонт Набережної ім.Стефаника: «Нам вдалося зламати корупційну схему»

Нещодавно ми повідомляли про те, що Набережна імені Василя Стефаника в Івано-Франківську може бути відремонтована вже в цьому році.

Про це на своїй прес-конференції розповів новопризначений голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. Він розповів:

«Всі конфліктуючі сторони досягли попередньої домоленості. Дякую за розуміння Олександрові Шевченку, були дуже складі переговори. Є сподівання, що до кінця року роботи будуть виконані з організацією, яка виграла тендер, і організацією, яка мала претензії і подавала скаргу в Антимонопольний комітет».

За інформацією переможець тендеру  ТзОВ Будівельна компанія «Трейд Захід Буд» визнав, що сучасні європейські технології, запропоновані ПП «Горяна», які спроможна виконати фірма «ПБС», є більш придатними для ремонту такої складної дороги як вул. Набережна та запропонував останньому провести головну роботу, – ремонт основи та дорожнього покриття на умовах субпідряду. Собі ж переможці тендеру залишать роботи по облаштуванню дороги, тротуарів, освітлення та інше.

Кореспондент «Фіртки» звернувся за коментарем до народного депутата України Олександра Шевченка, який розповів наступне:

«Навколо Набережної було дуже багато спекуляцій. Якби не вони, то вулиця на цей час вже була б відремонтована – і не традиційним для нас ямковим ремонтом на рік, а на десятиліття. Але нам вдалося зламати корупційну схему.
Хочу відзначити велику позитивну роль голови ОДА Олега Гончарука, який чи не щодня проводив наради і домігся подолання здавалось би безвихідної ситуації.

Зараз йде підготовка до початку ремонту Набережної. Думаю, що рівно за тиждень фраківчани побачуть майже «шоу», коли двометрова фреза ресайклера на величезній швидкості вріжеться на десятки саниметрів в існуюче дорожнє покриття, ресайклер на місці на ходу перемеле його і одразу ж вистелить позаду бетонку – дорожню основу, яка на десятиліття гарантуватиме європейську якість дороги. Ця дорожня основа вже зробить дорогу проїздною. Зверху ще треба буде покласти шари асфальту та тонкий шар стирання, який також буде виконувати функцію гідроізолятора.

Загалом всю Набережну можна відремонтувати за кілька тижнів, не більше місяця. Єдина можлива затримка може статися через ремонт підземних комунікацій на одній з дільниць дороги, який виконуватимуть суміжники. Це буде відповіддю і скептикам, і деяким так званим «журналістам», які, є така інформація, почали вже виконувати брудне пропагандистське замовлення під виглядом так званого «журналістського розслідування» щодо Набережної».
 
Олександр Шевченко також звернув увагу і на необхідність якісного обслуговування дороги в майбутньому: «Наше підприємство, яке буде ремонтувати дорожнє покриття має і техніку, яка буде підтримувати дорогу в ідеальному стані. Наприклад, є так звані сканери, які періодично проїжджаючи по дорозі будуть фіксувати навіть невидимі візуально тріщини в верхніх гідроізоляційних шарах і ремонтні бригади тут же їх ремонтуватимуть. І Набережна буде ідеальною на десятиліття за умови професійного обслуговування. Брехні ще буде багато, але правда завжди перемагає».

«Переконаний, що після Набережної ми зробимо поступово і всі інші дороги Івано-Франківська справді європейськими. Оце і буде нашим вкладом в життя по-новому не на словах, а на ділі», - переконаний О. Шевченко.

Інші новини