Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

July 17, 2015

У Івано-Франківську продовжується капітальний ремонт вулиці Набережної

В Івано-Франківську продовжується капітальний ремонт вулиці Набережної. Про це йшлося на виїзній нараді за участі голови ОДА Олега Гончарука.

"Довгоочікувана подія в нас сьогодні - відновлення ремонтних робіт на вулиці Набережна. На сьогоднішній день є повне порозуміння між всіма суб'єктами, які дотичні до будівництва даної дороги: Фірма "ПБС", і "Західбубтрейд", проектні організації, влада. Всі перестороги, які в когось були, щодо того, що дана дорога не буде завершена, зняті. Ми завершуєм справу, яку пообіцяли. Сподіваюсь, що найближчим часом дорога буде завершена і здана в експлуатацію", - запевнив присутніх журнілстів очільник області.

Також голова ОДА пообіцяв контроль громадськості за виконанням робіт і публічність. Він також повідомив, що будівельна компанія "Ярковиця" інвестує 1 млн. грн. у будівництво розв'язки і дороги від містечка "Калинова слобода" до Набережної.

Роман Родзоняк, директор фірми "ПБС": "Нам треба зробити розширення дороги на деяких участках, щоб машини могли виконувати безпечні повороти. Ось саме ця деталь нас так довго й утримувала від продовження робіт. Наразі всі побажання водіїв та велосипедистів в проекті враховані. Після розширення дороги ми зробимо велодоріжки, тротуари, бордюри, вкриємо дорогу шаром сларісілу, зробимо розмітку та встановимо ще чотири світлофори. Також не забудем і озеленення. Зробити нам всі роботи може завадити тільки погане фінансування".

Щодо велодоріжок, то вони на Набережній будуть унікальними.

"Ми врахували усі побажання і максималльно розділили пішохідні доріжки і велодоріжки. Бо наші люди ще не звикли до велоруху і можуть одне одному заважати", - зазначив Роман Родзоняк.

За словами заступника міського голови Івано-Франківська Зіновія Фітеля, 3 млн. грн. для ремонту вулиці Набережної в міському бюджеті передбачено і вже виділено.

"Також на наступному тижні буде сесія міської ради, де будуть прийматися зміни до бюджету. Попередньо з депутатами ми обговорили, що ще виділимо 7 мільйонів. Ми зацікавлені, щоб ця дорога цього року була зроблена", - наголосив заступник міського голови.
Нагадаємо, що рік тому на ремонт вулиці Набережної імені Василя Стефаника був виготовлений проект, в якому ціна вулиці складали 57 мільйонів гривень, проте після втручання нардепа О. Шевченка та після проведеного тендеру за новими проектам ціна знизилася до 38 мільонів гривень.

Причому за 57 мільйонів планувалося робити ремонт за застарілими технологіями, тоді, як за новим проектом за сучасними технологіми, вартість ремонту склала 38 мільйонів.

Other news