Page 1 Page 1 Фігура_2_копія Фігура_3_копія Фігура_4_копія Page 1 Copy 3 PBS-logo-footer Group 28 Created with Sketch. Page 1 Page 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 Combined Shape Fill 1 Fill 1 Page 1 Group Page 1 Fill 1 Rectangle 14 Rectangle 14 Copy Page 1 Page 1 Page 1 icons complete-icon location Page 1 Page 1 Copy 4 1StatusIcon 1StatusIcon 1StatusIcon Combined Shape Created with Sketch.

14 грудня 2014 р.

Фірма «ПБС» обслуговуватиме Набережну за власний кошт

Дорогу на вулиці Набережній відкрили для проїзду автомобілів. Вона ще не завершена остаточно, проте, її експлуатація вже сьогодні, не вплине на якість у майбутньому, переконують представники фірми «ПБС», яка і виконувала ремонт дорожнього покриття.

Дорога ще не здана в експлуатацію, оскільки остаточний верхній гідроізолюючий шар стирання дорожнього покриття буде влаштовано лише навесні, за відповідного температурного режиму (вище +15 градусів). А до того часу, фірма ПБС буде повністю утримувати і обслуговувати дорогу у зимовий період, абсолютно безкоштовно для міста та області.

«Ми будемо виконувати весь комплекс робіт, передбачений регламентом зимового утримання доріг, а це і чищення снігу, і боротьба з ожеледицею, і чищення знаків. Для цього фірма «ПБС» має повний комплект техніки, в тому числі автомобілі для розсипання протиожеледних матеріалів, чищення та підмітання снігу, шнекороторний відкидач, навантажувачі та самоскиди для прибирання снігу у випадку екстремально сильних снігопадів», – розповідають в «ПБС».

Як наголошують представники фірми, протиожеледне посипання дороги планується проводитись виключно чистими, незабрудненими матеріалами. Наприклад, гранітним відсівом з мінімальними добавками активних реагентів, що дозволить зберегти існуюче покриття перед завершальною обробкою дороги навесні.

«Необхідні матеріали уже є на складі в потрібній кількості. Не зважаючи на значну вартість утримання доріг, фірма «ПБС» розуміє, що від правильного утримання дорожнього полотна залежить його якість та термін експлуатації, а головне, безпека дорожнього руху. Наша фірма має досвід з утримання доріг в гірській місцевості і переконані, що ділянка дороги на Набережній, від вулиці Берегової і до кільця на Мазепи, стане взірцем якісного утримання доріг в місті Івано-Франківськ», – наголошують в «ПБС».

Варто наголосити, що з першим снігом на Набережній впорались на відмінно, вважають дорожники.

Дорогу на вулиці Набережній під час ремонту не тільки не звузили, але й розширили.

Про це розповів заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Роман Пацак у відповідь на закиди секретаря міської ради Миколи Вітенка.

Нагадаємо, Вітенку вже другий тиждень не дає спокою питання ремонту Набережної. На думку молодого секретаря, дорогу звузили, а саму проектну документацію приховують.

Натомість Роман Пацак наголосив, що згідно проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт вулиці Набережна ім. Василя Стефаника в м. Івано-Франківську», замовником якої є управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, ширина дороги у найвужчих місцях повинна бути не менше восьми метрів.

«На даний момент найвужчі частини дорожнього полотна мають не менше дев`яти метрів. З чого випливає той факт, що дорогу на вулиці Набережній під час ремонту не тільки не звузили, але й розширили», - зазначив Роман Пацак і нагадав, що 9 грудня відбулося засідання робочої групи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, під час якого було документально спростовано чутки про звуження проїзної частини вулиці Набережної.

Також посадовець повідомив, що відповідна проектно-кошторисна документація містить у собі й інші, не враховані раніше обставини, тому планується в зимовий період внести до неї корективи. 

Як приклад заступник директора департаменту наводить відсутність запроектованих зупинок громадського транспорту: «Якщо залишити проект без змін, то на ділянці від вулиці Мазепи до Левицького у нас будуть відсутні облаштовані зупинки для маршрутних транспортних засобів. Відповідно знову можемо отримати додаткові складнощі для руху автомобілів по об`їзній дорозі. Але хочу вкотре наголосити, що усі зміни відбуватимуться виключно для розширення дорожнього полотна та створення комфортних умов як для автомобілістів, так і пішоходів», - запевнив Роман Пацак.

Нагадаємо, що капітальний ремонт вулиці Набережна ім. Василя Стефаника було розпочато в останні дні вересня цього року.

Він передбачає в собі два етапи ремонтних робіт – відновлення основних шарів дорожнього полотна у 2014 році та укладання захисного шару сларісілу з одночасним облаштуванням тротуарів навесні 2015 року.

Інші новини